Onze koffiebranderij

Al vanaf het begin worden onze koffiebonen met liefde behandeld.  Op de plantages worden de koffieplanten nauwgezet verzorgd.  Als de koffiebessen klaar zijn voor de oogst, worden ze met de hand geplukt.  Enerzijds om de bessen niet te beschadigen, anderzijds om enkel de rijpe bessen te plukken.  Dit is essentieel voor een goede koffiesmaak.  Eén onrijpe bes kan immers de smaak van een heel pakje koffie (negatief) beïnvloeden.    

  De koffiebessen worden in het land van herkomst gewassen en klaargemaakt om verscheept te worden.  Pas als de grote jute zakken met groene boontjes bij ons aankomen, kunnen we ze zorgvuldig branden.  Dit proces zorgt ervoor dat de verschillende aroma’s van de koffiebonen tot uiting komen.  Wij vinden het belangrijk om onze bonen niet te donker te branden zodat het evenwicht tussen aciditeit en bitter behouden blijft. 

Waarom behandelen we onze bonen met zoveel liefde?  Er is intense arbeid, toewijding en liefde nodig om over ons dagelijks kopje koffie te kunnen beschikken.  We willen daarom elk product dat de natuur ons geeft, met respect behandelen.

Afhankelijk van de drukte, branden we de koffiebonen tijdens de openingsuren in een 'shop-roaster' zodat je als klant mee kan genieten van dit heerlijke "roasting"proces.

Wil je weten welke koffiebonen we verkopen? Al onze koffiesoorten kunnen geproefd worden (French Press of glasfilter) en natuurlijk verkopen we ze in onze winkel en webshop zowel in zakjes van 250g of 1kg. De bonen zitten standaard verpakt in een koffiezakje met ventiel. Heb je zelf geen koffiemolen en wil je toch genieten van een verse kop koffie?  Geen probleem, laat ons gewoon weten of je koffie maakt met een filter, French Press of Bialetti en wij malen hem voor jou op de juiste manier.  De gemalen koffie verpakken we nadien in koffiezakjes zonder ventiel voor een goede houdbaarheid.
 

WEBSHOP

© 2014 - 2024 Melk & Suiker | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel